Buradasınız

Vergi Dairesi Başkanı Rıfat ENGİN Ege İhracatçı Birlikleri İle Bir Araya Geldi.

Vergi Dairesi Başkanı Rıfat ENGİN Ege İhracatçı Birlikleri İle Bir Araya Geldi.

Vergi Dairesi Başkanımız Rıfat Engin, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Gelir İdaresi Grup Müdürleri, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları ve Vergi Dairesi Müdürlerimizin katılımlarıyla KDV iadelerinde yaşanan sorun ve öneriler konulu toplantı 11 Mart 2020 Çarşamba günü Ege İhracatçı birlikleri binası toplantı salonunda gerçekleşti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi açılış konuşmasında ;

“Periyodik toplantılarımızı 3 ayda bir yapma hedefimiz olmakla birlikte kurumlarımızın gündemindeki yoğunluk nedeniyle bir yılı aşkın süre ara vermiştik. Bu kadar süre sonra bir araya geldiğimizde üyelerimizden gelen sorunlarda çok büyük sorunlar değil, onları da İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileriyle paylaştık. İki kurumun yapıcı yaklaşımı sayesinde ihracatçıların vergi dairelerinde işleri hızlı bir şekilde ilerliyor.”dedi.

Vergi Dairesi Başkanımız Rıfat ENGİN konuşmasında;

“Toplantı gündemine baktığımızda çok önemli bir sorununun kalmadığını görüyor ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. Bu toplantı gündemindeki sorunların birçoğu da önceki toplantılarda görüştüğümüz sorunlar olmakla beraber son karar merci Hazine ve Maliye Bakanlığımız olduğu için Bakanlığımızın yaklaşımına göre hareket ediyoruz. Ayrıca ihracatçılarımızın sorunlarının çözümü için bu toplantıları da beklemiyor, ihracatçılarımız sorunlarını bizlere aktardıkları anda 7 gün 24 saat çözüm geliştiriyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KDV iadesinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.