Buradasınız

İzmir Ekonomi Üniversitesinde “ Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum ” konulu panel düzenlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesinde “ Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum ” konulu panel düzenlendi.

30. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanımız Rıfat Engin, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Alan, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Sekreteri Turan Öztürk , İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Vedat Adak’ın katılımlarıyla “Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum” konulu panel 07 Kasım 2019 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi toplantı salonundan gerçekleşti. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aşkar açılış konuşmasında;

“Devletlerin, vatandaşlara hizmet sunumu noktasında ihtiyaç duydukları finans kaynağını yaratması için vergi, en önemli araç. Son dönemde çeşitli yollarla, vergiyle ilgili farkındalık oluşturulması, kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi gibi konularda ciddi çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu noktada geleceğin iş adamları, yatırımcıları, yöneticileri olacak gençlerimize verginin önemini anlatmanın, bu konuda onlarda bilinç oluşturmanın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Y ve Z kuşağının, verginin kolay erişilebilirliği ve ödeme kolaylığı gibi konularda farklı öneriler oluşturarak, bu konuya sahip çıkacaklarına eminim” dedi. 

Vergi Dairesi Başkanımız Rıfat ENGİN konuşmasında;

“Her yıl, şubat ayının son haftası ‘Vergi haftası’ olarak kutlanıyor. Ancak biz, vergi ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlikleri bir hafta ile sınırlamadan, yılın tamamına yaydık. Vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, özellikle yarının mükellefleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmek son derece önemlidir. Bu kapsamda etkinliklerimize devam ederek vergi bilincini oluşturmaya ve yaymaya devam edeceğiz. Panelin herkes için verimli geçmesini diliyorum.”” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arıkan Tarık Saygılı‘ nın moderetörlüğünde Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Müdürü Metin Sakarya, İzmir Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkan Yardımcısı Tandoğan Öztürk, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, Yeminli Mali Müşavirler Odası Sekreteri Turan Öztürk’ün sunumları ve soru cevap bölümü ile panel sona erdi.